Danmarks største grønne tagflade på toppen af RessourceCenter Vejle
3. marts 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen
Det grønne tag er en del af en større miljøvenlig strategi for hele byggeriet. Ressourcecentret udlægger en helt ny tilgang til sorteret affald.
Lodrette haver skal gøre tætte byer grønne
8. marts 2017 - Pressemeddelelse
Et danskudviklet system til etablering af lodrette haver på husfacader gør det let og økonomisk overkommeligt at skabe grønne åndehuller, selv i meget tæt bebyggede byområder.
Klimaforkæmper i børnehøjde
4. oktober 2016 - Pressemeddelelse
De globale klimaforandringer medfører mere ekstremt vejr med voldsomme regnskyl og skybrud. Rundt omkring i landet er kommunerne i fuld gang med at tilpasse sig den nye virkelighed med klimaprojekter, der skal forhindre oversvømmelser.
Det kribler og krabler på Østerbro-skole
21. juni 2018 - Pressemeddelelse
På Langelinieskolen på Østerbro i København har eleverne fået jord under neglene og plantevækst på skemaet.
Grønne gavle flytter ind på Frederiksberg
18. februar 2019 - Pressemeddelelse
Små, grønne åndehuller, som pryder bybilledet, er ofte en mangelvare i flere af landets største kommuner. Frederiksberg er én af dem. Nybyggerierne skyder op, mens de ældre ejendomme ikke levner meget plads til nye, grønne byrum.
Danmarks første taglandbrug dyrker økologiske gulerødder i specialdesignede jordsubstrater
29. oktober 2014 - Pressemeddelelse
På taget af Københavns gamle bilauktionshus er der nu etableret et bylandbrug, hvor de lokale dyrker økologiske grøntsager.
DTU tager hånd om fremtidens grønne tage
19. oktober 2017 - Pressemeddelelse
Grønne tage er populære som aldrig før, men vi mangler tests og standarder på området. Det vil DTU ændre på med et laboratorium for den grønne tagløsning.
Grønt tag fuldender Svanemærket børneinstitution
2. oktober 2018 - Pressemeddelelse
I Gladsaxe Kommune er bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål på dagsordenen. Kommunen har fået sin første Svanemærkede børneinstitution, hvor et grønt tag er med til at klimasikre og forsinke de stigende mængder regnvand.
VILDE PLANTER binder grænseregionen sammen
31. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen
I Gråsten er der blevet plantet VILDE PLANTER i en af flere planlagte formidlingshaver. Formidlingshaverne er en del af et tværkulturelt projekt, der omhandler natur- og kulturoplevelser på tværs af den dansk-tyske grænse
Assistens Kirkegården i Odense omlægger 20.000 m2 til vild natur
31. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen
Kirkegården behøver ikke være en stramt holdt prydpark, den kan sagtens være et stykke levende natur midt i byen – Hvor der også er plads til at sørge og mindes i fred.
Grønne vægge bliver mere og mere populære i byerne – Og det med rette
31. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen
Mange af de store byer har enormt mange kvadratmeter af facadearealer, der bare står ubenyttede hen. Samtidigt lever vi i en tid, hvor vi efterspørger både mere natur og større boliger. En grøn væg er derfor en attraktiv løsning for byerne på mere end en måde.
Grøn park over byen udnytter regnvandet og giver ly til dyreliv
31. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen
Oppe over tagene på Kalvebod Brygge breder der sig et grønt og frodigt bælte, som populært kaldes ”det grønne strøg”. Det strækker sig fra SEB Banks hovedkvarter og er planlagt til at slutte ved de kommende ungdomsboliger ved Otto Busses Vej. 1,2 kilometer grøn natur over Vesterbro.
Debatindlæg: Det gode vækstmedie med bæreevne - hvordan kan vi opnå det?
31. januar 2023 - Kamilla Aggerlund, Landskabsarkitekt MDL, Byggros og Søren Storm, Markedschef, Byggros
Når vi skal skabe vores grønne områder i byen, kæmper vi fortsat med at finde hoved og hale i hvilke vækstmedier, der er de optimale. Ofte har vi, pga. det urbane miljø, behov for mere end et godt vækstmedie, idet vi har brug for et vækstmedie med en bæreevne, som kan bygges ind under belægninger.
Debatindlæg: Byjord som vækstmedie udfordrer os til tværfaglighed
31. januar 2023 - Søren Storm, projektchef, og Peter Randrup, geotekniker BG Byggros
Samfundet afser flere og flere ressourcer til at få naturen tilbage til byerne. Men som mange også ved, er det ikke gjort med blot at grave et hul, plante et træ, og så ellers lade tingene gå deres naturlige gang. For bymiljøet stiller fundamentalt andre krav end det åbne landskab til den jord (eller det vækstmedie), som træer og planter skal vokse i, hvis det skal lykkes.