Green Sponge Buildings in Scandinavia - Forskningsprojekt

22. november 2023 - Stine Poulsen


I dette Interreg-ØKS EU-finansierede forskningsprojekt søger vi at afdække, hvordan planter og grønne vægge kan bidrage til at løse udfordringerne skabt af den øgede nedbør i bymiljøet.

 Danmarks relativt kølige klima er dyrkningssæsonen ikke så lang som i mere solrige dele af verden. Derfor vil vi gerne strække sæsonen så langt som muligt. I foråret kan vi gøre det ved at forspire planterne indenfor, så de får et godt forspring og er klar til udplantning, når frosten er over. I sensommeren er der andre metoder at forlænge sæsonen med, så planterne holder endnu længere.

Vand regelmæssigt og forlæng planternes levetid

Ja, det lyder basalt, men når sæsonen er godt i gang, og planterne er blevet store, så kan man hurtigt glemme at vande. I august og selv i efterårsmånederne kan der kommer tørre perioder, og hvis en plante ikke vandes regelmæssigt, kan det forkorte dens levetid. Planterne kan gå i blomst for tidligt, de kan blive hæmmet i deres vækst, og de kan selvfølgelig også visne, hvis det står helt skidt til. Mange afgrøder i køkkenhaven kan bedst lide, at jorden er nogenlunde lige fugtig i hele vækstsæsonen.