Pordrän: Effektiv isolering og dræning holder kældervæggen tør

21. februar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Mange ældre huse og bygninger har kældre, med fugtproblemer. Ofte kan fugtproblemer i kældre afhjælpes med den rette udvendige drænende kælderisolering.

Gamle bygninger får nyt liv med Hekla

10. februar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Vinteren har været regnfuld, og det er hårdt for vores bygninger, især vores ældre bygninger med kældre. Mange af de her bygninger er ikke gearet til at håndtere de store mængder fugt, som derfor hober sig op i murværket og kan give problemer med råd og skimmel. 

Ud med energirenoveringer – ind med det gode indeklima

30. maj 2017 - Pressemeddelelse

Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for vores generelle trivsel. Hver tredje dansker mærker dagligt konsekvenserne af at færdes i rum med manglende ventilation og for høj fugtighed, konkluderer en ny undersøgelse fra A&B Analyse. Det viser sig ved uoplagthed, hosten, irriterede øjne og hovedpine.

 

Isoleringsplader fjerner fugt i væggen

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Mange husejere oplever store problemer med fugt, skimmelsvamp og dårligt indeklima i deres bolig. Problemer, der typisk opstår som et resultat af mangelfuld isolering, kuldebroer i bygningen eller forhøjet luftfugtighed i boligen.

Calsitherm KALK på Lindvedgård

27. januar 2023 - BG Byggros

En flot hvidkalket bindingsværksgård med stråtag. En gammel herregård beliggende smukt og fredfyldt midt i de gule kornmarker. En murermestervilla i den gamle købstad. 3 gode eksempler på gamle danske bygninger med sjæl der fortjener renovering med de rigtige materialer.

Skimmelsvamp i boligen - Den korrekte håndtering er nøglen

27. januar 2023 - RUNE T. HØGH Afdelingsleder og biolog ved DMR - Dansk Miljørådgivning

Som rådgivende ingeniørfirma oplever vi i DMR ofte, at bygningsejere har vanskeligt ved at skelne mellem småproblemer og behandlingskrævende skader. Vi oplever i stigende grad, at småting problematiseres unødigt, mens alvorlige skader negligeres eller fejlbehandles.

Fugt i bygninger fejlbehandles desværre ofte

27. januar 2023 - MIKAEL ØSTERGAARD HANSEN Direktør og Bygningsingeniør i ØSTERGAARD bygge & indeklimateknik a/s

Anvendelse af forkerte materialer, eller håndværkere uden den rette viden, giver gode betingelser for skimmel- og svampeangreb.

Hvad er mørtel?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Mørtel er helt basalt en blanding af uorganiske bindemidler som f.eks. kalk eller cement og et tilslagsmateriale, typisk sand eller vand.

Hvordan forebygges skimmelsvamp?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Der er en lang række ting du selv kan gøre for at forebygge skimmelsvamp i din bolig. Læs og husk disse råd for et godt og sundt indeklima.

Hvordan fjerner du skimmelsvamp?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Skimmelsvamp er skadeligt for hus og helbred. Har du tegn på skimmel i hjemmet, skal du i aktion så hurtigt som muligt. Læs mere om, hvordan du kommer skimmel til livs.

Hvordan ser skimmelsvamp ud?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Der er en række lugtgener og synlige tegn, der peger på skimmelsvamp i boligen. Vi hjælper dig med at vurdere, om du har problemer med fugt og skimmel i dit hjem.

Hvad er årsagerne til skimmelsvamp?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Vi ved, at skimmelsvamp er farligt for vores helbred og for vores bygnings sundhed. Men vi ved ikke altid, hvad der forårsager skimmelsvampen. Der kan være mange faktorer, der gør sig gældende, når det kommer til skimmel, men hovedårsagen er fugt!

Symptomer på skimmelsvamp i boligen

27. januar 2023 - Skimmelsvamp i boligen

Der er en række symptomer på skimmelsvamp i din bolig, der skal få advarselslamperne til at lyse. Der er tale om både fysiske tegn i boligen og sundhedsmæssige problemer ved ophold i boligen.