Gamle bygninger får nyt liv med Hekla

10. februar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Vinteren har været regnfuld, og det er hårdt for vores bygninger, især vores ældre bygninger med kældre. Mange af de her bygninger er ikke gearet til at håndtere de store mængder fugt, som derfor hober sig op i murværket og kan give problemer med råd og skimmel. 

Den udvikling er skidt for både bygningen og vore indeklima og helbred.  

Nogle gange er problemet så slemt, at fugten nærmest driver ned af væggene, og så skal der tænkes strategisk og langsigtet i forhold til løsningen. Her handler det nemlig om at fjerne fugten hurtigst muligt, inden det ødelægger murværket. 

Hekla Saneringspuds – Til våde og saltbelastede vægge  

Det kan kræve sin fagmand at rette op på en meget fugtig væg med tydelige saltudtræk.  Men med et meget diffusionsåbent produkt som Hekla Saneringspuds, der sørger for ekstremt hurtig udtørring af væggen, kan du få et flot resultat uden salte eller skimmel. 

Hekla Saneringspuds er en mineralsk og miljøvenlig puds, der bygger på kalk og pimpsten.  

Kalk er et basisk mineral, som fjerner grobund for skimmel, mens pimpsten er en vulkansk stenart, der giver produktet en meget stor porevolumen, som medfører en hurtig udtørring. Det er med til at skabe et sundt indeklima, for både indbo og mennesker. 

Derudover er det meget let, hvilket betyder, at du kan påføre et tykt pudslag på helt op til 80 mm i én arbejdsgang. Det sparer altså en masse tid på byggepladsen, da du kan færdiggøre væggen på en enkelt dag.  

Indholdet af pimpsten giver også en let isolerende effekt, som forstærkes yderligere af det tykke pudslag.  

Opbygninger med Hekla Saneringspuds

Billedtekst: Opbygninger med Hekla Saneringspuds, hvor man kan se de forskellige lag. Bemærk "popcorn-effekten" i de underliggende lag, der håndterer fugten effektivt via den store porevolumen.

Oplagt til gamle og historiske bygninger 

Hekla Saneringspuds er ideelt til anvendelse i gamle huse. Disse huse er som oftest opbygget med kalkmørtel eller andre typer af naturmørtel, som er en smule mere smidigt end cementmørtel. Det kan derfor medføre store udfordringer at forsøge at blande kalkmørtel og cementmørtel i byggeriet, da disse to slags mørtler ofte vil have svært ved at arbejde sammen. 

Samtidig kan du bevare det tidstypiske udtryk i selv meget gamle, historiske bygninger, idet saneringspudsen kan følge det oprindelige underlag. Alternativt kan det tykke pudslag hjælpe til at rette op på ujævne vægge. Hekla Saneringspuds er derfor meget alsidigt og kan anvendes til de fleste projekter. 

Fra kælder til kvist 

Hekla Saneringspuds kan anvendes i hele bygningen, hvor der er risiko for voldsom fugt, skævheder i murværket eller saltudtræk. Du kan finde mere information om Hekla Saneringspuds og vores andre produkter til fugt- og indeklimaløsninger på vores hjemmeside.