Hvordan fjerner du skimmelsvamp?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Skimmelsvamp er skadeligt for hus og helbred. Har du tegn på skimmel i hjemmet, skal du i aktion så hurtigt som muligt. Læs mere om, hvordan du kommer skimmel til livs.

Der findes en række forskellige metoder til at bekæmpe og fjerne skimmelsvamp. Valg af den rigtige metode afhænger i høj grad af, hvor omfangsrigt angrebet er, og hvilket materiale der er angrebet af skimmelsvamp.

Lette angreb af skimmelsvamp

Ved lette skimmelangreb på små afgrænsede områder i huset, som f.eks. badeværelsesfliser og fuger, vindueskarme og des lignende, kan man oftest komme skimlen til livs ved at vaske området med alm. sæbevand.

Vi anbefaler, at du benytter desinficerende midler som Rodalon, der dog kun bør bruges i begrænset omfang på små områder - max. 30x30 cm, eller Protox Hysan, der er et effektivt og brugervenligt skimmel- og lugtfjerningsmiddel.

Efter afrensning anbefaler vores eksperter, at der benyttes forebyggende midler, som f.eks. Protox Skimmel for at forebygge fremtidige angreb.

Protox

Større og mere kritiske angreb

Ved større og mere alvorlige angreb af skimmelsvamp er der ofte behov for mekanisk fjernelse af de angrebne materialer som f.eks. tapet, isoleringsmateriale eller gipsplader​. Her kan skimmelsvampen ikke fjernes ved afvaskning.

Få professionel hjælp til fjernelse af skimmelsvamp

Nedrensning og sanering efter større skimmelsvampeangreb er ikke en gør-det-selv opgave. I situationer med alvorligt angrebne vægge, er det vigtigt at få professionel hjælp. Vi anbefaler, at du kontakter vores tekniske konsulenter på 59489000 eller info@byggros.com.

Oplever du gener med skimmelsvamp, er det vigtigt, at du finder præcis den løsning, du skal bruge for at komme skimmelsvampen til livs.