Hvordan ser skimmelsvamp ud?

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Der er en række lugtgener og synlige tegn, der peger på skimmelsvamp i boligen. Vi hjælper dig med at vurdere, om du har problemer med fugt og skimmel i dit hjem.

Hvordan ser skimmelsvamp ud?​

Skimmelsvamp er små organismer, som typisk har en lodden belægning i mange forskellige farver og nuancer. Oftest er skimmelsvampe sorte, men de findes i et væld af nuancer, lige fra hvid og lys grå over de røde, grønne og gullige. Du kan også se skimmelsvampe som skjolder, skimmel eller mug.

Skimmel kan have mange farver

Skimmelsvampe findes ofte i fugtige boliger, hvor de har gunstige betingelser for at trives. Ved kondensproblemer i boligen kan man se angreb af skimmelsvampe som brune, grønne, sorte, hvidlige eller rødlige pletter eller plamager.

Skimmelsvampe har desuden typisk en lodden overflade, der minder meget om mug.

Hvordan lugter skimmelsvamp?

Skimmelsvamp har en meget karakteristisk lugt af mug. Lugten minder om vådt tøj, der er blevet jordslået, om en gammel kælder eller om et sommerhus der har været lukket ned gennem vinteren.

Oplever du nogle af ovenstående lugtgener, er det vigtigt, at du finder præcis den løsning, du skal bruge for at komme skimmelsvampen til livs.

Fugt i hjemmet