Isoleringsplader fjerner fugt i væggen

27. januar 2023 - Karen Sofie Teglgaard Andersen

Mange husejere oplever store problemer med fugt, skimmelsvamp og dårligt indeklima i deres bolig. Problemer, der typisk opstår som et resultat af mangelfuld isolering, kuldebroer i bygningen eller forhøjet luftfugtighed i boligen.

Bliver disse forhold ikke adresseret, kan det have alvorlige konsekvenser for både beboernes og husets sundhed.

Effektiv fugtregulering med Calsitherm isoleringspladerne

Skimmelsvampe i bygninger er overordnet afhængig af to faktorer – fugt og organisk materiale. Fjernes én af faktorerne, forsvinder vækstgrundlaget for skimmelsvampene, og der kan ikke opstå skimmelvækst. Da man ikke kan fjerne det organiske materiale i bygningen, er det derfor afgørende, at fjerne fugten og holde boligen tør.

Calsitherm isoleringspladen har, grundet sin unikke sammensætning af naturlige materialer som kalk og sand, en lang række fugtregulerende egenskaber. Den diffusionsåbne isoleringsplade regulerer fugten gennem dens høje kapillaritet, der gør pladen i stand til at suge fugten fra den kolde side af væggen og transportere den igennem den diffusionsåbne plade, ud i rummet hvor fugten fordamper og ventileres bort.

Den diffusionsåbne isoleringsløsning sørger desuden for at hæve overfladetemperaturen, isolere væggen og reducere energiforbruget – men vigtigst af alt, så lader en Calsitherm isoleringspladen væggen ånde.

Når du efterisolerer med Calsitherm isoleringsplade, isoleres ydervæggene og vægtemperaturen hæves op over dugpunktet. Det betyder, at kondensering og den medfølgende fugt på overfladen undgås. Dermed elimineres en af de største årsager til dannelsen af skimmelsvamp.

Skimmelsvamp har de bedste vilkår på kolde fugtige vægge, og opstår derfor typisk i kælderen, på badeværelset, i hjørner ved vinduerne og på loftet. Heldigvis er Calsitherm isoleringspladen meget fleksibel, og kan således nemt tilpasses forholdene på opsættelsesstedet, hvor den fjerner vækstgrundlaget for skimmelsvamp.

Fakta om Calsitherm isoleringspladen

  • En effektiv kalciumsilikatplade med høj kapillaritet der effektivt flytter fugt fra den kolde side af væggen til den varme side, hvor fugten fordamper ud i rummet
  • Isoleringspladens unikke sammensætning af kalk og silikat giver en høj PH-værdi, der forhindrer skimmelvækst i at formere sig
  • Isolerer husets indvendige ydervægge og hæver temperaturen op over dugpunktet. Dermed kondenserer fugten ikke på overfladen
  • Indeklimapladens diffusionsåbenhed regulerer fugten i omgivelserne ved at optage og afgive fugt under regulerede forhold.

Find Calsitherm her